v. 18

Om det är din första   graviditet kan det vara bra att veta att det inte är magen som kurrar utan   barnet som rör sig. Nu kan du vara riktigt säker på att det finns en baby   där inne. Vid det här laget är du förmodligen lika pigg som innan   graviditeten.
 
Det 16 veckor gamla barnet är nu 12,5-14cm långt mellan huvud och stjärt och vikten ca 200g. En enormt aktiv period börjar med rejäla   träningspass. Han eller hon vrider och vänder på sig, sparkar och slår. Små luftbubblor som kallas alveoler eller lungblåsor bildas nu i lungorna. Fingrar och tår ser alltmer färdiga ut, och de virvlar och ränder som utgör barnets unika fingeravtryck börjar framträda. Nu ligger ögonen i rätt läge och i tarmen har barnets första avföring samlats - barnbeck. Om det skall bli en pojke så bildas prostatan nu.
 


2013-07-22

Godmorgon
 
Då var man tillbaka på jobbet..
Helgen gick fort.. Like always.. men denna helg gick lite väl FORT!!
 
menmen, inte långt kvar till semester..
 
har inte gjort speciellt mycket i helgen.. Utan mest bara tagit det lugnt :)
 
Har inte mycket att skriva..
 
Kanske skriver inlägg senare ;)
 
Känner bara att jag skulle behöva ha semester NU!
 
KRAM!! <3


2013-07-18

Godmorgon :)
 
Igår efter jobbet så åkte vi hem. Danne började riva altan och jag började med middagen :) När vi ätit så gick vi båda ut och fortsatte.. Dannes föräldrar kom förbi på kvällen med glass och fortsatte hjälpa oss med att riva :)
 
Så nu är vi på g.. Känns bra :)
 
Snart har vi semester också! + idag vid kvart över 3 går jag på HEEELG :D
 
Idag lär det väl bara bli att åka hem, jag börja med middagen och danne riv altan ;)
 
Nu ska jag jobba på
 
KRAM!! <3


2013-07-17

Godmorgon :)
 
Igår efter jobbet så åkte vi hem, gjorde inte mycket.. utan Danne ringde till vårt internet företag då vi inte hade ngt jevla internet.. men tydligen så är det fel i hela vårt område.. Så vi hoppas det löser sig :)
 
Så började jag med middagen som blev lax i ugn med citron sås och ris :) Bjöd ju mami på middag igår.. Så hon kom runt halv 6 och sen efter middaegn hade hon köpt med sig glass så vi gick ut och satte oss och fikade :)
 
Vinkade sen av henne under kvällen och sen kollade jag och danne på tv innan vi gick och la oss..
 
 
Idag och imorrn jobbar jag bara sen har jag LÅNG helg och sen bara en arbets vecka kvar innan jag går på semester :D WOOPWOOP
 
Nu ska jag arbeta på.. Vi är bara 2 st fram till kvart över 9 (Y)
 
KRAM!!! <3


2013-07-16

Godmorgon :)
 
Igår efter jobbet så åkte vi hem och gjorde i ordning middag :)

Därefter  kollade vi på en film . Efter filmen tog jag en dusch och la mig i soffan och började kolla på en film. :)
 
Efter en stund kom Danne och ville också kolla på film. Så den filmen jag låg och kollade på ville han inte se. Så fick bli en skräck. The last exorism 2 , en helt OK skräck men inte så läskig som jag brukar tycka om skräck.
 
Efter filmen gosade vi oss ner i sängen :)
 
Idag hooppas vi på en bättre dag! Dagen igår var inte så skoj (arbete)
 
Så ny dag, nya tag! <3
 
Kramkram


v. 17

Ditt barn är 11-12cm långt från huvud till stjärt och väger ca 150g. Huvudet är  visserligen stort ännu, men det börjar se mer proportionerligt ut. Ögonen är   fortfarande slutna, men de har blivit större och ögonfransar och ögonbryn har   blivit längre. Underhudsfett börjar lagras, det hjälper till att hålla   värmen samt ger energi. På huvudet växer mer och mer hår. Alla fingrar och   tår har nu fått pyttesmå naglar. Det lilla hjärtat pumpar runt ungefär   24liter blod per dygn. Barnet blir medvetet om ljud utifrån och kan reagera   på dem. Bröstkorgen hävs och sjunker när det tränar sin andning. Barnet   befinner sig nu i den övre delen av livmodern och väger mer än moderkakan. Utifrån sett är barnet mitt emellan blygdbenet och naveln.

 



2013-07-15

Hej :)
 
Då var det en ny vecka och helgen sprang iväg :( Rätt jobbigt att jobba lördagar... För heeela dagen igår kändes som en lördag för mig ... menmen , blir iaf en kort vecka :)
 
I lördags efter jobb så åkte jag hem, tog mig en dusch .. Därefter bestämde jag och danne för att åka en sväng til arninge, blev lite shoopping och middag ^^ Vidare förbi mor och far på en kaffe för att sen hem och mysa i soffan till film :)
 
Igår åkte vi till tippen med all skit vi h ade hemma... Så skönt också att slänga en massa som bara legat hemma .. Så nu ska vi snart börja riva garderoberna i hallen =)
 
Sen tog vi det bara lugnt och vid halv 3 kom dannes föräldrar och hämtadae oss och vi åkte till åkersberga för att fira hans kusiner :)
 
När vi fikat och ätit lite i berga så åkte vi hemåt och bara myste i soffan till fast 6 eller vad den heter :)
 
Nä nu ska det jobbas på :D
 
KRAMKRAM


2013-07-13

Godmorgon :)
 
Igår efter jobbet släppte Danne mig hos Elin :)
 
Gosade en massa med lilla snus ! :)
 
Sen åkte vi till il ferno, eller vad pizzerian heter och vi satt oss i solen och åt :)
 
Var så hiimla varmt så vi gick in efter en stund och sen när vi hade beställt mat åt Maffie så åkte vi tillbaka till Elin och där lektes det och busades lite mer med lilla Snus :) <3
 
Jag, ELin & maffie låg i soffan mesta delen och kollade på the walking dead och vid halv 9 tiden kom Baby och hämtade mig :)
 
Vi åkte hemåt och jag la mig i soffan och somnade på 2 sek ;) haha
 
Men iaf, var en riktigt trevlig slut på fredagen :) <3
 
Nu är man jobb... Slutar dock vid 14 men imorse när jag åkte till jobbet var det redan 20 + :D
 
Så jag längtar tills jag får gå hem :D
 
KRAM
 
Jag & min fina vän Elin <3


v. 16

Nu känner många sig piggare igen. Illamåendet kan ha försvunnit och vissa som har fött barn förut kan börja känna att det är något som rör sig i magen. Det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som sprattlar till.

Fostret är cirka 16 centimeter långt och väger runt 150 gram. Naglarna på fingrar och tår börjar bli tjockare. Benen i kroppen blir allt hårdare och nervsystemet fungerar. Det syns vid en ultraljudsundersökning genom att fostret rör sig med samordnade rörelser. Det har gott om plats att röra sig i magen. Ögonlocken är slutna, och bakom dem rör sig ögonen långsamt. Redan nu har fostret troligtvis utvecklat sitt smaksinne.

Fostret kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ganska dämpad. Ungefär som när man ligger i badet med öronen under vattnet. Barnet hör hela tiden ljud från mammans hjärta och tarmar. Kanske är det vanan vid ljud som är förklaringen till att vissa barn tycks sova bättre i rum som inte är helt tysta.

 



2013-07-12

Godmorgon :)

Igår efter jobbet så åkte vi till vallentuna, hämtade ut mitt paket och gick en sväng till apoteket och köpte nya hudvårdsprodukter till mig :)
Vidare hem för att göra i ordning lite mat för att sen byta om och fixa sig lite och vidare för att fira Jim som idag fylller 11 år :) Grattis!

Var där och fikade, träffade bebisar och hade det trevligt :)
Runt 8 tiden åkte vi hem, jag kollade klart en film och därefter kröp vi ner i sängen och jag somnade på 2 sek.. haha herregud, jag är SÅ trött xD
idag efter jobbet ska jag hem till Elin och umgås och såklart ska jag ju träffa lilla Snus!

Sen blir det nog bara hem och ta det lungt.. För det är en till jobbdag imorrn sen får jag helg ^^

Tog en magbild igår. Så nu försöker jag komma ihåg att ta en bild varje vecka och lägga  upp här :D

Kram och trevlig helg!! <3


 
 
 


bebis

Denna bild la jag upp på både fb/instagram när jag berättade att jag och min älskade ska bli föräldrar :)
 
Funderar på att lägga upp magbilder från och med nästa vecka och sen lägga upp en magbild varje vecka fram tills hon/han kommer :D
 
Vi har ju valt att inte veta könet, utan det får bli en liten överasking om det kommer en prins eller prinsessa <3


2013-07-11

Godmorgon :)
 
Igår efter jobb så åkte vi bara hem, gjorde varma mackor då ingen av oss kände för att göra ngn speciell middag :)
Så det + en massa mys i soffan :)
 
Vi kollade också på en jääävligt bra film igår, Olympus has fallen :) En riktigt bra film som jag rekomenderar :)
 
Efter filmen satte sig danne vid datorn och jag kollade vidare på en annan film innan det var dags att nanna kudden :)
 
Är fortfarande gansak trött i mellan åt.. Men hoppas snart att det går över.. :)
 
Ska väl slänga upp en magbild här på bloggen snart hade jag tänkt mig ;) men det får nog vänta ett litet tag till :D
 
Idag blir det att Fira syster son Jim som egentligen fyller år imorrn men ska idag firas :)
 
Nu ska jag jobba på :D
 
Kramkram


2013-07-10

Godmorgon :)
 
Igår efter jobb släppte jag först av Danne hos sina föräldrar, stannade och handla lite åt mamma, släppte av en som jobbar med Danne.. Sen vidare hem till mamma, hon visade mig sakerna hon köpt och hur resan varit. Sen fick jag en massa fina saker <3
 
Efter en stund kom Elin dit, det fikades och pratades och lite senare pkte hon hem med sin lilla bebis Snus :) Hon har köpt en kattunge av mamma, och jag vet att lilla snus kommer ha det bäst :)
 
Var kvar en stund och blev bjuden på middag :) Åkte sen hem och gjorde inte mycket innan jag och baby kröp ner i sängen.. Denna natt har jag sovit dåligt.. Så är gaaanska trött...
 
Så efter jobb idag blir det att bädda ner sig i soffan och bara ta det lungt :)
 
Nu ska det jobbas på
 
Kramkram


2013-07-09

Godmorgon :)
 
Igår efter jobbet så åkte jag, jonte & danne hem till mamma & pappa, Jonte tog hundasrna medans jag gav kattbebisarna mat :)
 
När jonte var tillbaka så åkte vi ner till vallentuna för att handla det som behövdes till middagen :) vidare hem till dom igen, fixade och donade , då jonte fyllde år, då pappa jobbade sent och såklart för att kära mamma kommer hem ifrån bulgarien igår natt :)
 
Pappa jobbade lite sent, så vi satt oss och käkade..:)
 
Sen hade vi såååklart köpt en liten prinsess stubbe :) Så när pappa kom hem och hade ätit så fikade vi och firade lillebror på sin 17 årsdag :)
 
Åkte hem senare på kvällen.. och gjorde inte mycket :)
Jag la mig i sängen och läste lite ur min bok.. Sen kom älskling och gosade ner sig och så sonade jag :)
 
Idag ska jag hem tll mor igen, säga hej =) och Elin ska hämta sin lilla kattunge idag, :) men först jobb.. ^^
 
Nu ska det jobbas på.
 
KramKram


2013-07-08

Godmorgon :)
 
Då var denna helg över. Och det är redan en ny jobb vecka.. Men man ska ju egentligen inte klaga då det nu bara är 3 arbetsvevkor kvar innan jag går på semester :D WOOPWOOP
 
Så nu hoppas vi att tiden går FORT :D
 
I fredags var jag med danne och hans föräldrar på PW (powermeet) Var där hela dagen och vi kom väl hem till 5 :)
 
Gjorde inte mycket , låg mest på soffan och tog det lugnt :)
 
Lördagen gjorde iv inte så mycket heller.. Men senare under dagen åkte vi till far där syster Jenny var med familj :) Bestämde då att vi alla skulle grilla.. Så blev en grillkväll :)
 
Igår åkte vi till Dannes föräldrar rätt tidigt, meckade med bilen. Startade upp den och lite sånt :)
 
Vidare till pappa och co och firade min Lillebror som idag fyller 17 år :)
 
Har ju nu också släppt bomben ;) i december väntar jag och min älskade sambo en prins/prinsessa :)
 
Nää nu ska man väl jobba på
:)
 
Kramkram


2013-07-03

Godmorgon :)
 
Igår efter jobbet så åkte jag och baby hem, jag tog mig en dusch medans han lagade i ordning middagen :)
 
När jag var klar var även middagen klar.. Så vi satte oss ner i soffan och kollade på film. Igår blev det att se the Host.. Som faktiskt var riktigt bra :)
 
Efter filmen kollade vi runt lite på internet innan vi kröp ner i sängen och somnade :)
 
Nu är det bara 2 arbetsdagar kvar sen helg :) underbart
 
Fick ju ledigt på fredag.. Så då blir det saker som hääändish :D
 
Nu ska jag väl ta och jobba på. Dagen gick fort igår, hoppas dagen går lika fort idag ;)
 
Puss


2013-07-02

Godmorgon :)
 
Igår efter jobbet så åkte vi hemåt, Danne gav djuren mat och jag började med middagen :)
 
Sen satte vi oss i soffan och kollade på 2 filmer innan vi kröp ner i sängen och jag somnade ju såklart på en gång ;)
 
Inatt vid 03.11 födde min syster första bebisen och vid 03.19 kom den andra :D Så glad för deras skull. 2st otroligt söta flickor fick inatt komma till denna värld <3 Glad moster till Lilla Isabell och Tuva :)
 
Nu ska jag jobba på. eller rättare sagt nu är det rast :D
 
kramkram


2013-07-01

Godmorgon :)
 
Då var denna helg över.. Den gick lite väl fort.. Menmen
 
Nu är jag tillbajka till hubben, och det känns väl bra :) haha ja men det är underbart :)
 
I helgen så vi hållt på hemma, klippt gräs och fixat på tomten :) Mamma och Jonte kom över i lördags och grillade lite :)
 
Firade ju även min kusin i fredags som fyllde 20 år :D
 
Igår drog jag och Elin iväg till arninge rätt tidigt och shoppade, (storhandlade)
 
Vinkade sen av henne och jag åkte till mor och sa hej då :) den jääveln åker till bulgarien idag ;)
 
Sen åkte jag hem packade upp alla varor och sen åkte jag vidare till dannes päron där vi blev bjudna på middag
 
Sen vidare hem och lillebror kom över och sov kvar då vi jobbar samma tider, så samåkte han med oss :)
 
Nu hoppas vi denna vecka går fort.. och nu börjar ju nedräkningen för semestern :)
 
kramkram