v. 27

Nu har du kommit till sista veckan i graviditetens andra tredjedel. Din mage är nu ganska   framträdande, men storleken beror också på din kroppsbyggnad, längd, vikt   samt om du fött barn tidigare. Ytterligare en faktor som spelar in är mängden   fostervatten. Mammans vikt ökar och den kommer att göra så fram till   graviditetsvecka 36. Det kan vara dags att handla saker till barnet,   eftersom det förmodligen ganska snart blir besvärligt att gå och handla. Lite   tips på vad som kan vara bra att ha köpt innan barnet anländer hittar du här

  Barnet är nu ca 24 cm långt från huvud till stjärt och vikten   är runt 1kg. Huden är mycket skrynklig men skyddas och får näring av ett   lager vernix/fosterfett. Under huden lagras alltmer fett och fostret börjar bli   knubbigt. I den här fasen suger barnet ofta på tummen och det stärker   musklerna i kinder och käke. Kanske kan det även ha en tröstande funktion. Smaklökarna på tungan och insidan av kinderna är nu fullt utvecklade.   Barnets avancerade hjärnfunktioner utvecklas och blir alltmer sofistikerade.

Runt denna vecka börjar ögonen öppnas och näthinnorna bildas. Nu uppfattar ditt barn ljusskiftningar och studier visar att om man lyser   med en ficklampa på mammas mage, så rör sig barnet mot - eller bort från -   ljusskenet. De första synintrycken utanförlivmodern delas för barnet in i   ljus och mörker - det är därför många leksaker avsedda för spädbarn är   svartvita. Ögonfransarna är fullt utväxta för att skydda ögonen eget födseln.
 


2013-09-30

Godmorgon :)
 
Då var denna helg slut :)
 
I fredags så fick jag åka med Sigge till veterinären då infektionen hade kommit tillbaka.. Så han fick en spruta som skulle hålla i sig över helgen.. Så hem igen, Städa och tvätta.. Sen när tvätten var klar och jag hade städat klart så åkte jag till Syster Sandra .. Fikade och gosade med bebisarna :)
 
vidare hem igen vid halv 5 då tjejerna kom vid ca kvart över 5 med middag :) Blev så mycket ändrat i våra planer så det fick blir att vi beställde middag :)
 
Men gott och trevligt var det :)
 
Vid 20.00 bänkade vi oss i soffan och kollade Idol. Blev bara en massa prat och lite idol i bakgrunden... I någon av pauserna blev vi sugna på att smaka Elin.o goda cheesecake hon hade gjort med citron.. Mm den var SÅ god!!
 
tror kl blev halv 12 då jag vinkade av tjejerna och gosade ner mig i sängen med mannen min <3
var en riktigt trevlig kväll.. bara en massa mys och prat <3
 
I lördags åkte jag och Danne till arninge, Blev lite shopping och middag ute :)

Var riktigt mysigt. bara han och jag :)
 
Igår var det barnloppis i vallentuna. med sandra, zeb , Jonas och tjejerna :). Fynda bara 3 amningströjro och inge till bebis.. tyckte det var ganska tråkigt och trångt.. och jävlgit varmt.. Och äckligt kaffe serverades :P haha menmen.. Så när vi var klara  vinkade vi av sandra och co och åkte till arninge för Danne ville köpa ett minneskort.. Blev inte långvariga då min rygg var öm och fötterna värkade. Så vi åkte hem och hade bara en mysdag resten av dagen/kvällen <3
 
Bebis rör sig mer och mer... Sparkar en massa och för en massa liv i magen <3 Det är en sån underbar känsla.. :) Längatr tills vi får krama och pussa på dej lill*n <3
 


2013-09-26

Godmorgon :)
 
Igår efter jobbet så åkte jag hem till mina pojkar som var hemma..
 
Dánne var hemma igår pgav sin huvudvärk och besök hos läkarn..
 
Sen var han också med katten hos veterinären och det visade sig att han hade en inflamation i urinblåsan och måste vara inne i några dagar + äta ngn medecin.. :(
 
Så när jag kom hem betalade vi räkningar sen åtke vi och handla.. Då vi inte hade ngn mat hemma :) Så blev storhandling och sen hem och bara mysa :)
 
Idag kl 18 får jag ÄNTLIGEN helg. Och då ska jag bara hem och imorgon ska jag träffa mina underbara tjejer , ÄNTLIGEN som jag längtat!! :)
 
Nu ska jag jobba på
 
KRAMKRAM! <3


2013-09-25

Godmorgon :)
 
Igår efter jobbet åkte vi och beställde mat och vidare hem till soffan och film :)
 
Både jag och Danne var inte så pigga. Så vi låg mest i soffan och drog oss till kvart i 10 då kröp vi ner i sängen. Danne somnade på 2 sek medans jag låg och drog mig..
 
Vår ena katt verkar ha åkt på en slags urinvägsinfektion.. Och gick hela tiden på toan men kom inge kiss :/ Lillkatten.. och vid halv 2 inatt väckte han mig och pratade och la sig nära och sprang på toan och kom tillbaka.. Så vi var vakna till kvart över 3 och då kunde han somna <3
 
Så idag ska Danne hålla lite koll då han är hemma för han ska till läkaren <3
 
idag ska det storhandlas med Elin och betala räkningar ;)
 
Och imorrn är det sista dagen sen går jag på helg :D
 
Hörs mer imorrrn :D

KRAMKRAM!! <3
 
Min lille kille som kattbebis <3
 


2013-09-24

Halloj :)
 
Igår efter jobbet så stannade vi till för att handla hem lite saker till middagen som igår fick bli varma mackor..
Man orkar inte laga något som tar LÅNG tid när man är hemma vid kvart i 7 på kvällen...
 
Så jag fixade i ordning middagen och sen satte vi oss framför tv:n och kollade på filmen : Now you see me.. En riktigt bra rulle :D
 
När filmen var slut var klockan ganska mycket. Så vi kröp ner i sängen och somna :)
 
Idag blir det att åka hem och laga lite middag och sen blir det väl att kolla på någon film :)
 
Och imorrn är det LÖNING + storhandling med Elin som stor på schemat.. Men först jobb såklart ;)
 
nu ska jag jobba på
 
KRAMKRAM!! <3


2013-09-23

Godmorgon :)
 
Då var man tillbaka på jobbet igen då.. Denna helg gick ju fort pgav att man också jobbade lördag.. Så känns som att man inte riktigt fick helg.. Memmen, Jobbar ju istället bara 4 dagar denna vecka ;)
 
I löradags efter jobbet så släppte jag först av Moster tina och åkte vidare hem,... Hemma så hade älskling redan kommit hem.. och med sig hem hade han den nya bilen :)
 
Så han visade mig den och fan så stor den var. en massa utrymmen :) Så det blir en toppen bil för familj men ändå lite roligt för honom:)
 
Så vi tog en sväng till mamma på en fika, hem igen för att fixa oss och sen tillbaka till henne och plocka upp henne och åka till Syster Sandra för middag :)
 
Där blev vi bjudna på tacos och kladdkaka till efterrätt :) Var kvar till ca 10 då vinkade vi av alla och åkte hem..
 
Jag gosade ner mig i soffan med täcke och kudde och somna på 2 röda ..
 
I går var det en slappar dag + tvätt dag :)
 
Sen middag hos svärföräldrarna och sen en kvällstur till mor och far :)

Sen hem och mysa ner sig i soffan til Hangover 3.. Fan så bra den filmen var ;) därefter var det dags för sängen
 
Idag blir det att bara åka hem och laga middag sen är det soffläge resten av kvällen ;)
 
 
Nya familjemedlemmen :) <3
 
 
 


v. 26

Förmodligen passar   inte dina vanliga kläder längre, för nu börjar du lagra fett kring bröst  och höfter. Graviditetsstrimmor på mage och bröst bör dyka upp nu, om   du alls kommer att få några. Ditt hjärta och dina njurar jobbar hårt för   att hålla igång blodcirkulationen, och ta hand om den ökade mängd vätska som   finns i kroppen. 

Barnet är ca 23 cm långt från huvud till stjärt   och väger ungefär 900g. Ryggraden blir starkare och smidigare, för   att den skall orka bära kroppen. Lungorna utvecklas alltjämt och barnet växer till sig mer och mer. Med lite tur kan man höra barnets hjärtslag genom att   någon lägger örat mot din mage. Ögonen är nu färdigbildade och barnet har lärt sig att både andas in och ut. När barnet hör ljud reagerar det med   högre puls, och spelar du musik kan det hända att hon/han rör sig i takt. Det   finns studier som visar att barnet reagerar på beröring runt denna vecka.
 


<3

Igår när vi log och myste till Idol hade jag en väääldigt rörlig bebis <3
Som vi längtar <3
 


2013-09-21

Godmorgon :)
 
Igår efter jobbet så åkte vi ner till vallentuna motor. Körde igenom bilen i en biltvätt och rensade ut en massa skit..
Bjöd även min älskling på sibylla, så vi satt nere i vallentuna och käkade..
 
Åkte sen förbi mor min och kollade på lite babysaker, har fått 2 st babysitter .. En för spädbarn och en för lite äldre.. :) Sen en bilbarn stol + en gå stol :)
 
Vinkade av henne och älskling körde hem mig och åkte vidare till sina föräldrar för att mecka med bilen.. Väl hemma gav jag djuren mat och sen började jag städa och plocka.. Tog ca 2 timmar , men skönt var det när det var klart :) Så tog en dusch och myste mig ner i soffan i min nya "morgonrock" :) Baby kom hem precis nästan när Idol skulle börja så han hoppade snabbt in i duschen och sen myste vi ner oss i soffan och kollade idol och i pausen bädde vi rent i sängen :)
 
När idol var slut så pussade jag på min älskling och sa godnatt och kröp ner i rena nybäddade sängen som doftade SÅ gott :D
 
Nu är det jobb som gäller fram till 14 och ikväll ska vi till syster Sandra på middag med mamma,pappa och jonte också :)
 
Ska bli så mysigt!! <3
 
Baby är ju och kollar på en ny bil så håller tummar och tår att den han ska kolla på idag blir den som ska bli vår familjebil <3
 
 
PUSS <3


2013-09-20

Godmorgon :)
 
Igår efter jobbet var det raka vägen hem, ge djuren mat, fräscha upp sig lite för att sen åka mot Åekrsberga för att fira Älsklingens Farmor.. Väl där var dannes syster, kusiner m.m =)
 
Åt god smörgåstårta + fika :) Vid kvart i nio åkte vi hemåt.. Vart lite sent och det kändes..
 
Kom hem efter jobb och sen dirket iväg.. Så det var bums i säng ^^
 
idag fick vi börja lite tidigare, så det betyder att man får gå hem tidigiare :) Underbart..
 
Då ska vi till vallentuna, köra igenom Audin i en biltvätt. Fixa i ordning dne lite , äta och sen åka förbi  mamma och hämta upp lite saker :) Sen ska jag hem och städa, byta i sängen, ta en dusch och kolla gårdagens idol :) sen ikväll är det ju Idol :)
 
sen blir det nog sängen för miug då det är jobb imorrn också ;)
Nää nu ska jag jobba på.
 
Trevlig helg! <3
.
 
 


2013-09-19

 
Igår efter jobbet så åkte jag till Bästa Fia och fick så kallad gravid massage..
 
Och kan säga att det behövdes. Känndes så myyyyycket bättre och allt stelt hade släppt =)
 
När jag var klar och hade bokat in en ny tid så åkte vi hem , danne fixade lite med bilen och jag gjorde i ordning middagen som blev korvstroganof med pasta.. (ja riset hemma hade visst tagit slut) och grönsaker :)
 
När vi ätit så höll jag på lite med telefonen innan jag hoppade in i duschen och när jag var klar var det dags för Idol :) och därefter kröp jag ner i sängen och somna :)
 
idag ska vi till åkersberga för att fira Dannes farmor.. Blir lite middag m.m :)
 
Och snart helg. och snartt lördag och kl 14 då på lördag får jag helg :)
 
Nää slänger upp en  bild på magen igår :)
 
v. 25 (24+5)


2013-09-18

Godmorgon :)
 
Igår efter jobbert åkte vi till Täby C. Älskling hade bokat et spel..
 
Väl i täby gick vi raka vägen till butiken.. Bestämde oss för att äta där också :)

När vi ätit och var klara åkte vi hemåt och väl hemma åkte mjukisarna på och tände en massa ljus och sen la jag mig  i soffan och kollade lite på när sambon spelande :)
 
Och vid 20 var det ju såklart idol :) Vet inte vem av tjejerna som fick stanna, så det måste jag kolla upp :)
 
Efter idol var det bara bums i säng... Då var jag trött ;)
 
idag får vi la se vad som händer.. Ska iaf för första gången på gravidmassage.. Ska bli spännande.. Sen kanske jag ska träffa min vän Elin... Hon har varit en vecka i Bulgarien. Så måste ju träffa henne och umgås :D
 
Menmen, nu ska det jobbas på =)

KRAMKRAM!! <3
Jag och min Vän Elin för några år sen <3
 


BEBIS <3

Som vi längtar efter dig <3


2013-09-17

Godmorgon :)Igår efter jobbet åkte vi ner till centrum för att hämta ut mitt smink puder, vi passade då även på att handla hem saker till middagen :) Vidare hem till djuren , gav dom mat och sen började jag med middagen som fick bli svamp,bacon, creme fraiche med smak av kantarell och grädde + pasta :D ÅÅÅH det blev SÅ gott :)  Efter middagen satt vi och kollade på en film och sen tog jag en dusch och färgade mina ögonbryn..  Sen kl. 20 var det ju live Idol :D  Men tyvärr så kom inte min favvo Gabriel vidare.. menmen, lääär väl få en ny favvo ^^ När det var slut kröp jag ner i sängne och somnade på 2 röda :) Idag ska jag bara hem och inte göra mycket.. blir nog att bara mysa i soffan till en film, kanske skriva ut lite bilder och fortsätta fylla i boken till bebis <3 Fick ju äkta converse av min älskade man <3  och här är en del av alla mina fina presenter jag fick <3 KRAMKRAM <3 Ska försöka komma ihåg att ta en magbild :)


gravidfrågor

Namn: Caroline
Ålder: 23
Graviditetssymtom: illamående
Positivtgravtest i vecka: v.6


Då berättade jag för:
Sambon direkt, mamma + familj ca 3 veckor senare
Jobbet/chefen: vecka 18-19


Min barnmorska heter: Åse
Min vikt vid början på graviditeten: ;)
Vikt vid inskrivningen:
Vikt vid förlossningen: Återstår att se..


Mat jag är torsk på: ingen speciellt
Mat som får mig att vilja kräkas:

Mina första mammakläder: Mamma tights och mamma tröja :)
Min hittils största modetabbe: Ingen aning


Första bebisprylen: Pläd
Första bebiskläderna:  En overall i pläd + ett sett med body, byxor, mössa + strumpor
Då kände jag första sparken: vecka 19-20


Jag tror att bebisen i magen är: En pojke
Namn vi funderat på: Nellie, Theo, oliver, Felicia 

Grejer som händer med min kropp: Magen växer , brösten växer.. Hela jävla jag växer!
Så motionerar jag: Rör på fläsket då och då ;)


Konstiga grejer jag gjort under min graviditet: Börjat älskat saltgurkor ;)
Konstiga kommentarer jag fått höra: Tror inte jag fått nån konstig kommentar
Konstigaste bebisrådet: Inget
Värsta gravidminne: Att något skulle vara fel.
Bästa gravidminne: När vi fick se bebis på UL , och vi läängtar enormt efter att få krama om lilla miraklet <3


v. 25

Nu växer magen och  blir tyngre. Allt eftersom kan du få ont i ryggen, kramp i benen och känna ett   tryck ned mot bäckenbotten. Kramper är vanligt och kommer att vara det   även längre fram. Undvik att knipa med tårna. Barnet kan trycka på blåsan vilket   medför att du måste gå på toaletten ofta. Det kan hända att du lättare blir andfådd nu. Tänk på din hållning och vila mycket. 
Ditt barn   är nu ca 22cm långt mellan huvud och stjärt och väger runt 800g.  Det kan ta tag om sina fötter och knyta nävarna. I lungorna bildas allt fler   blodkärl och näsborrarna börjar öppnas. Barnets benkärnor blir hårdare.   Barnets livlina - navelsträngen är tjock och elastisk med innehåll av två   artärer och en ven. Dessa blodkärl ligger inbäddade i en tjock geléartad massa   som hindrar dem från att trassla ihop sig. Detta är ett sätt att säkra   blodflödet mellan moderkakan och barnet och dess livgivande funktion. 
 
De  permanenta tänderna bildas långt in i tandköttet men kommer inte att bryta fram   förrän barnet börjar tappa sina mjölktänder i sexårsåldern.
 


2013-09-16

Godmorgon :)
 
Då var man tillbaka till verkligheten.. Helgen gick ju fort, like always!!
 
Men iaf, lördagen var det ju min födelsedag och den startade med att älskling fixade iordning frukost till mig i vardagsrummet och till en god kopp kaffe fick jag öppna mina presenter :) Fick ett par äkta converse + en saftpress :D japp jag har blivit beroende av juice :D Så då täntke älskling att man kan ju göra egen juice. och den fungerade suveränt :) <3
 
Dagen fortsatte med att fixa och dona hemma. Vid halv 2 kom mamma med een massa presenter :) fick en almanacka, en badbalja till bebis, kudde + täcke , en badhandduk till bebis, ett presentkort på IKEA & 3 par snuttefiltar :)
 
och vid 14 kom resterande gäster :) fikade och pratade med alla och vilken tur med vädret vi hade :) Så vi kunde vara ute :)
 
Fick en massa fina presenter :) Av moster min fick jag: täcke + kudde av äkta dun till bebis, sängkläder, en body , super söta skor och en suuuper mysig fleecesnutte till bebios <3
 
Sen fick jag pengar, ett armband och en massa fina blommor :) var en toppen födelsedag :)
 
igår var det slappar dag. Kollade film och tvättade. Åkte en sväng till mor och far. Träffade syster med bebisar :)
 
Sen åt jag en god middag och kollde på film med baby <3
 
Nu ska jag jobba på...
 
KRAMKRAM! <3


2013-09-13

Godmorgon :)
 
Igår efter jobbet så åkte vi hem, Jag gav djuren mat och började städa medans danne lagade middag som fick bli potatisbullar :)
 
När jag städat klart så tände jag ljus och gosade ner mig i soffan och kollade på filmen som handlar om natashca kampusch. Som blir kidnappad och hålls fånge i över 8 år.. Kan säga att jag har läst boken och när man såg filmen var det ganska tufft.
 
Men iaf, efter filmen gosade jag ner mig i sängen och pussade godnatt på min stora karl :) <3
 
Idag är det fredag den 13:e :O får hoppas det blir en bra dag :D
 
Och imorrn är det min födelsedaaaag :D WOOPWOOP
 
Nu ska jag jobba på.. Trevlig helg alla fina :) <3
 
 


2013-09-12

Godmorgon :)
 
Då var man på jobbet igen då..
 
Besöket hos barnmorskan gick jätte bra. Fick ett stick i fingret, dom kollde blodtrycket och mätte magen och såklart fick vi lyssna på bebisens hjärtslag :) förra gången låg det på 152 slag /minut nu var det 132 slag/ minut :)
 
När vi var klara där var det raka vägen till jobbet. :)
 
Har fått hem i brevlådan papperr om föräldrar kurs som jag och danne gärna vill gå på så det ska bli kul :) kursen startar 1:a oktober :)
 
Snart helg och det innebär att det närmar sig min födelsedag:) på lördag blir man hela 23 år :) WOOPWOOP
 
Nää nu ska jag ta mig en kopp kaffe :D
 
KRAMKRAM !! <3


v. 24

 

Nu går det att höra   barnets hjärta med ett vanligt stetoskop. Någon gång runt denna vecka är det   dags för ett besök hos din MVC. Om du inte börjat träna dina muskler i bäckenbotten, så är det hög tid. Bäckenbottenmusklerna börjar tänjas ut, vilket kan leda till att du läcker   urin när du hostar eller skrattar. Denna muskelgrupp används inte i dagliga   aktiviteter och det kan därför vara svårt att veta om man tränar rätt.

Hormonnivåerna i kroppen börjar   plana ur och humöret brukar jämna ut sig. Många känner sig lugnare och   gladare. Livmodern når nu ovanför naveln. 

Barnet är nu ca 21cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 700g. Skulle barnet födas nu har det 20-25% chans att överleva. Det är fortfarande litet,   finlemmat och alldeles hårigt. I kroppen har vita blodkroppar börjat bildas och   dess funktion är att bekämpa infektioner.
Lungorna fortsätter att   utvecklas och luftvägarna formas till rör för att kunna ta in och stöta ut   luft. Blodkärl och lungblåsor utvecklas i lungorna och mellan dessa kommer så   småningom utbyte av syre och koldioxid ske. I lungorna börjar också ett   ytspänningsnedsättande medel att bildas. Dess uppgift är att hindra lungblåsorna   från att klibba ihop.

 



v. 24 (23+4)

Som vi längtar efter dig! <3


2013-09-11

Godmorgon :)
 
Då var man tillbaka på jobbet efter en underbar helg men 2 sjuka dagar :/

Vaknade i måndags morse med huvudvärk och halsont.. Så blev en heldag i soffan med massa filmer och bara lugn och ro :)
 
I tisdags var det inte bättre så blev en dag med soffläge och en ny serie jag börjat kolla på.. The new normal.. Så himla bra. Handla om 1 bög par som tillsammans med en surrogatmamma ska få en liten bebis :) den är verkligen toppen!!
 
Men idag kändes det bättre i hals och huivud.. men istället värker ryggen.. menmmen klev upp och nu är man på jobbet..
 
Får se hur det ser ut imorgon.. Men iaf imorrn är det barnmorskan kl. 07.30 :)
 
Nää nu ska man väl jobba på!
 
KRAMKRAM!! <3


2013-09-06

Godmorgon :)
 
Igår efter jobbet så stannade vi till på ica nära oss och handlade hem lite.. Blev också en frysrätt då vi verkligen inte orkade laga middag :)
 
När vi kom hem så var vi inte så hungriga så vi väntade ett tag så Danne gick ut och snickra och jag fick något ryck och rensa ut sommarkläderna och fixade iordning ena garderoben som har varit en "städ" skåp till danne :) Så nu har han en stor garderob han också :)
 
När jag var klar kom Danne in och vi fixade i ordning middagen och satte oss i soffan och kollade avnsitt av arga snickarn :) sen vid 20.00 var det de dejtbara.. haha dom är bara så underbara :) Älskar speciellt Björn.. Han är bara för charmig :)
 
När det var slut fixade jag mig iordning för sängen.. La mig ner för att vänta in Danne men jag hann somna :)
 
Men iaf.. idag är det ÄNTLIGEN fredag och jag slutar tidigt :D LOVELY!
 
 
Nää dags att fortsätta jobba.. Tror jag börjar bli lite förkyld eller så är jag gravidförkyld ;) haha ingenaning. återstår att se :)
 
Men iaf, trevlig helg alla goa !! <3


2013-09-05

Godmorgon :)
 
Igår efter jobbet så åkte vi hem, jag gjorde iordning middagen och danne fixade runt lite hemma :)
 
Efter middagen kröp vi ner i soffan och kollade avsnitt av arga snickarn som vi missat och vid 8 var det ju såklart Idol :)
 
När idol var slut så orkade mina ögon inte vara vaken så länge till så vi kröp ner i sängen med våra 2 killar och somnde :)
 
Idag är det äntligen torsdag.. Det betyder snart helg :)  & min födelsedag närmar sig :D fyller 23 år om 9 dagar :D
 
Nu ska jag väl fortsätta jobba och kolla runt internet :)
 
KRAMKRAM!! <3


2013-09-04

Godmorgon :)
 
Igår efter jobbet så åkte vi hem , jag gjorde i ordning middag och danne fixade fram allt :)
 
La oss sen i soffan och kollade på film och vid 8 var det idol och därefter såg vi klart filmen vi börjat kolla på och därefter kröp vi ner i sängne och jag somnde på 10 min ;) haha
 
Idag ska jag föröska om jag orkar, tvätta och fixa lite hemma och börja rensa ut sommarskorna och börja ta in lite höst skor m.m :)
 
Nu ska jag jobba på :)
 
Kram! <3


2013-09-03

Godmorgon :)
 
Igår efter jobbet så åkte vi hem :)
 
Jag fixade och donade medans Danne gjorde middagen som blev Amerikanska pannkakor :)
 
Senare kollade vi på en film.. Tills Dannes fördäldrar kom förbi.. Dannes pappa hjälpte Danne med något.. Så jag och rosie gjorde i ordning lite kaffe sen fikade vi :)
 
Vinkade av dom och sen gosade vi ner oss i soffan till Idol :) & därefter kröp vi ner i sängen och somna :)
 
Nu ska det jobbas på :D
 
KRAMKRM! <3


v. 23

Ditt barn är ca 20cm långt mellan huvud och stjärt   och vikten omkring 600g. För varje dag som går ser kroppen mer   proportionerlig ut. Barnet börjar se ut som en fullgången bebis, men   fortfarande kan man urskilja skelett och organ genom huden. 

Innerörats   ben har hårdnat och då hörseln blivit skarpare kan barnet särskilja olika ljud,   såväl inifrån som utanför din kropp. Tänk dig hur bullrig din kropp är. Magen   bubblar, hjärtat bankar och blodet forsar. Ditt barn kommer att känna igen din   röst på tonläge och rytm när det föds. Prata gärna med det så mycket du kan   redan nu. Då forskning visat att barnet i magen lättare uppfattar djupa manliga röster än höga kvinnliga, är det lika viktigt att   pappan pratar mycket med det ofödda barnet. Det kan mycket väl hända att du   får en spark till svar och du stimulerar även nervsystemets utveckling.
 


2013-09-02

godmorgon :)
 
Då var denna helg slut och man är tillbaka på jobbet!
 
helgen gick fort.. För fort som alla andra helger.. :( Menmen.. I helgen gjorde vi inte så mycket.. Vi tog det mest lugnt :)
 
Igår bjöd vi hem mamma och lillebror Jonte på middag :) satt och kollade igenom lite bilder och fikade .. Efter vinkade vi av dom hej då och vi la oss i soffan och kollade på det dejtbara :) Ett helt underbart program :)
 
Efter vi sett klart det var det bums i säng.. Kl skulle ju faktiskt ringa kl 05.00 -.-
 
Så skönt att sluta tidigt heeela veckan :) Så får man kanske ngt gjort hemma också :D
 
KRAMKRAM!! <3